Groene stroom uit eigen tuin, opgewekt door 6.150 zonnepanelen!

Dit drijvende zonnepark is een ontwikkeling vanuit Coƶperate Lingewaard Energie, een burgerinitiatief in gemeente Lingewaard.
De drie drijvende krachten zijn: Frans van Herwijnen, Stefan Peelen en Pieter Siekman.
Zonder hun geloof en vertrouwen in een goede afloop en niet te vergeten hun tomeloze energie en doorzettingsvermogen was dit alles niet gerealiseerd.

Deze drie ontwikkelaars hebben het niet alleen gedaan. Samen met de projectpartners is vorm gegeven aan het initiatief.

De tuinders van Next Garden (voorheen Bergerden) zijn sinds het eerste idee in 2014 betrokken. Het water van het gietwaterbassin Bergerden, dat door de tuinders gebruikt wordt om hun gewassen te ‘gieten’, bleek voldoende groot (3,25 Ha) om een drijvend zonnepark te plaatsen. Een van de voordelen van plaatsing van zonnepanelen op het water is dat er minder water zal verdampen. Voor zowel Lingewaard Energie als wel voor de tuinders een win-win situatie.
Door provincie Gelderland werd de ontwikkeling mogelijk gemaakt, dankzij een participatiesubsidie. Aangevuld met een succesvolle crowdfundactie onder de burgers van gemeente Lingewaard, heeft het Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL) een vliegende start gekregen.
Greencrowd heeft de businesscase geoptimaliseerd, is betrokken geweest bij de aanvraag van de SDE+ subsidie en de inschrijving van de crowdfunders. Daarnaast zal Greencrowd gedurende 15 jaar de administratieve afhandeling van de crowdfunders verzorgen.

In 2016 is er gezocht naar een partij die het zonnepark kon realiseren inclusief het beheer & onderhoud. Vanaf de initiĆ«le gesprekken bleek dat Tenten Solar de ideale partij was. We zijn dan ook opgetogen dat Tenten Solar, naast de “Turn-Key” contractpartij een echte projectpartner is geworden

Onze partners 


Greencrowd Logo